Поверителността на Вашите данни е важна за нас и затова искаме да Ви информираме за правата Ви съгласно Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679) в сила от 25.05.2018 и употребата на „бисквитки“ от нашата страница. Научете повече за нашите Общи условия за ползване, Политиката ни за „бисквитки“ и Политиката за лични данни. Прочетох и разбрах
Ние сме мотивирани да Ви направим лидери, защото осъзнаваме, че чрез Вас ще станем по-силни!
Професионални консултантски услуги, резултат от дългогодишен опит и установени традиции. Създаване и реализиране на концепции за големи проекти, управление и цялостно маркетиране.
Eкспертни оценки и професионално управление на различни типове недвижима собственост, благодарение на задълбоченото познаване на пазара и своята независимост.

Ръст в цените на имотите в София, в други градове има спад


Увеличава се и броят на сделките

Ръстът в цените на имотите в столицата въпреки коронакризата. Това показват данни на големи компании на имотния пазар, като поскъпването е между 2 и 7% за година.

Най-голямо е покачването на цените при тристайните жилища в София, където стойността достига горната граница от 7 на сто. Ръстът на сумите при двустайните апартаменти е от около 4 %. Най-високи в момента са цените в жилищните квартали "Дружба", "Лозенец" и "Борово".

На този фон Агенцията по вписванията отчете близо 10 % ръст и в продажбите на имоти в столицата за третото тримесечие на 2020 г. в сравнение с второто. През 2019 г. за същия период купуването е било с 2,5 % по-малко от сега.

Междувременно броят на сделките на стойност над 100 хил. евро продължава да расте и обхваща почти 40 % от общия брой. Следват покупките от 70 до 100 хил. евро и тези под 50 хил. евро, които възлизат на 15 на сто.

Каква е картината в другите градове и защо наблюдаваме пик в закупуването на жилища точно сега, въпреки високите цени? Разговор по темата с Добромир Ганев, председател на Национално сдружение Недвижими имоти в предаването ,,Директно‘‘ по Bulgaria ON AIR.

Цялото интервю:
www.bgonair.bg/iframevideo/239744