Поверителността на Вашите данни е важна за нас и затова искаме да Ви информираме за правата Ви съгласно Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679) в сила от 25.05.2018 и употребата на „бисквитки“ от нашата страница. Научете повече за нашите Общи условия за ползване, Политиката ни за „бисквитки“ и Политиката за лични данни. Прочетох и разбрах
Ние сме мотивирани да Ви направим лидери, защото осъзнаваме, че чрез Вас ще станем по-силни!
Професионални консултантски услуги, резултат от дългогодишен опит и установени традиции. Създаване и реализиране на концепции за големи проекти, управление и цялостно маркетиране.
Eкспертни оценки и професионално управление на различни типове недвижима собственост, благодарение на задълбоченото познаване на пазара и своята независимост.
Имотният пазар запазва стабилност въпреки опасенията за рецесия

Добромир Ганев, председател на Национално сдружение "Недвижими имоти"

През второто тримесечие цените на жилищата се повишават с между 2% и 5% в различните градове в България, показват данни на Националния статистически институт (НСИ). В Бургас цените на жилищата бележат лек спад от 0.5%. Пазарът на недвижими имоти в България е спокоен въпреки всички опасения за рецесия и не се случи очакваното отражение от година и половина. Това каза Добромир Ганев, председател на Национално сдружение "Недвижими имоти", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Намаляването на лихвите поддържа стабилния ръст на цените в рамките на разумното".

"Все още няма притеснение на имотния пазар от опасенията за рецесия и нова криза. Броят на имотните сделки във Варна отчита спад, но София показва значителен ръст от 6%", коментира Ганев.

"Няма притеснение, което да окаже драматична промяна на пазара във всички градове в България".

"При новото строителство се наблюдава малко по-голяма предпазливост, което е добре за пазара. Инвеститорите са по-внимателни в стартирането на нови проекти", обясни той. Според него мерките на централните банки за намаляване на основните лихви водят до стимули и по-голяма инвестиционна активност, но спират процеса на спестяване.

"Намаляването на лихвите от Европейската централна банка (ЕЦБ) подкрепя липсата на сериозно притеснение от купувачите. Ипотечните банкови продукти са толкова добри, че виждаме ръст на обема от сделки въпреки опасенията от рецесия".

Вижте целия разговор във сайта:

www.bloombergtv.bg/biznes-start/2019-10-18/imotniyat-pazar-zapazva-stabilnost-vapreki-opaseniyata-za-retsesiya