Поверителността на Вашите данни е важна за нас и затова искаме да Ви информираме за правата Ви съгласно Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679) в сила от 25.05.2018 и употребата на „бисквитки“ от нашата страница. Научете повече за нашите Общи условия за ползване, Политиката ни за „бисквитки“ и Политиката за лични данни. Прочетох и разбрах
Ние сме мотивирани да Ви направим лидери, защото осъзнаваме, че чрез Вас ще станем по-силни!
Професионални консултантски услуги, резултат от дългогодишен опит и установени традиции. Създаване и реализиране на концепции за големи проекти, управление и цялостно маркетиране.
Eкспертни оценки и професионално управление на различни типове недвижима собственост, благодарение на задълбоченото познаване на пазара и своята независимост.

Добромир Ганев, Национално сдружение „Недвижими имоти“: Имаме сериозна нужда от регулация в нашия сектор, по модел на останалите европейски държави


Варна. Имаме сериозна нужда от регулация в нашия сектор, по модел на останалите европейски държави. Близо 75% от бизнеса в Европа е регулиран. Това заяви в интервю за Радио „Фокус“ – Варна Добромир Ганев, председател на Управителния съвет на Национално сдружение „Недвижими имоти“. „Регулацията в посредничеството за недвижими имоти е твърде необходима и абсолютно важна за целия сектор, както и за участниците на пазара от страна на компаниите, които предоставят такива услуги, но не само. Това е важен процес, който трябва да приключи най-после след толкова години убеждаване на заинтересованите лица“, посочи Добромир Ганев. Според него трябва да се предприемат действия за защита на потребителите, защото съществуват лица, които извършват подобна дейност без да имат това право. Той допълни, че това означава, че тези хора практикуват дейността си в „сивия“ сектор.
„Това е един бизнес, чиито услуги се ползват много рядко от потребителите и поради тази причина много малко от тях имат информация за това какво качество трябва да получат, какви са процедурите и много често биват използвани лоши практики, точно поради тази причина – недобра осведоменост“, заяви Добромир Ганев. По думите му всеки човек има правото да извършва покупко-продажба на имоти без да използва посредник, но трябва да има определен опит и познания, за да го направи умно и качествено. Той допълни, че повечето хора не са наясно, че един квалифициран брокер трябва да притежава знания в най-малко 15 области на науката. „Потребителите трябва да знаят, че наистина познанията, компетенциите относно технологията, процеса, документацията, които трябва да имат, са много. Също така познания за пазара, тенденции, какви са прогнозите – дори и на макроикономическо ниво всичко това е необходимо да имат като информация, за да могат да реализират възможно най-справедливата за себе си сделка“, посочи Добромир Ганев. Той отбеляза, че повечето членове на Национално сдружение „Недвижими имоти“ преминават по минимум 4 или 5 семинара в година, за да са в крак с новите развития в сектора.