Поверителността на Вашите данни е важна за нас и затова искаме да Ви информираме за правата Ви съгласно Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679) в сила от 25.05.2018 и употребата на „бисквитки“ от нашата страница. Научете повече за нашите Общи условия за ползване, Политиката ни за „бисквитки“ и Политиката за лични данни. Прочетох и разбрах
Ние сме мотивирани да Ви направим лидери, защото осъзнаваме, че чрез Вас ще станем по-силни!
Професионални консултантски услуги, резултат от дългогодишен опит и установени традиции. Създаване и реализиране на концепции за големи проекти, управление и цялостно маркетиране.
Eкспертни оценки и професионално управление на различни типове недвижима собственост, благодарение на задълбоченото познаване на пазара и своята независимост.
Добромир Ганев, управител на „Форос”:

Купувачите да внимават при покупка на жилищни имоти „на зелено“

Очакванията на екипа на „Форос” за пазара на имоти през 2019 г. са оптимистични, но с призив за внимателни действия на пазара на продажби на жилищни имоти „на зелено“. Подобен бе призивът ни и в края на предходната, но сега процесите в инвестиционните намерения на предприемачите се развиха и повлияха значително върху обемите на заявено ново строителство (ръст за Q1-Q3 от 140% за София и над 60% при разрешенията за строеж в големите 3-4 града) и при започнатото ново жилищно строителство (ръст от 65% за София равно на 400000м2 РЗП за Q1-Q3). Купувачите трябва да са изключително предпазливи при желание да придобиват имоти в ранен етап от тяхното строителство. За съжаление, очакваме да се появят оферти за предлагане на проекти дори без получено разрешение за строеж.

Основните вътрешни макрофактори, които всички участници на пазара трябва да следим през следващата година са:

- промяна на посоката на лихвените проценти по кредитите;

- динамиката на инфлационните процеси в България;

- ръстът на доходите на населението.

Очакваме, че голяма част от продавачите-физически лица и предприемачи, ще обмислят завишените си очаквания за пазара и ще коригират своите продажбени оферти. Ще се наложи да го направят поради твърде високия натиск от заявения и започнат обем на ново строителство.

Обемът от сделки ще е подобен или малко по-нисък на този през 2017 и 2018 г. НСИ ще отчете забавяне в ръста на цените на основните пазари в страната.

Ако инфлацията в страната продължи да расте още няколко тримесечия, съществува голяма вероятност този процес да повлияе значително върху желанието на гражданите да придобиват имоти, за да се предпазят от обезценка на своите спестявания.

За цялата статия, посетете:  https://www.economy.bg/realestate/view/33953/Kakvi-sa-prognozite-za-pazara-na-imoti