Поверителността на Вашите данни е важна за нас и затова искаме да Ви информираме за правата Ви съгласно Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679) в сила от 25.05.2018 и употребата на „бисквитки“ от нашата страница. Научете повече за нашите Общи условия за ползване, Политиката ни за „бисквитки“ и Политиката за лични данни. Прочетох и разбрах
Ние сме мотивирани да Ви направим лидери, защото осъзнаваме, че чрез Вас ще станем по-силни!
Професионални консултантски услуги, резултат от дългогодишен опит и установени традиции. Създаване и реализиране на концепции за големи проекти, управление и цялостно маркетиране.
Eкспертни оценки и професионално управление на различни типове недвижима собственост, благодарение на задълбоченото познаване на пазара и своята независимост.

Председателят на Национално сдружение Недвижими имоти Добромир Ганев заяви днес, че наемен пазар в страната съществува в най-големите градове – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.

Той направи изказването си по време на провеждащото се в НДК събитие „МОЯТ ГРАД, МОЯТ ДОМ, MОЯТ БИЗНЕС“.

Основният проблем в по-малките градове е много сериозната миграция и големия брой на празни жилища, каза още Ганев.

Според него, в момента в България липсва информация за сключените сделки за наеми, но това може да се реши със законодателни промени. Ганев съобщи, че се регистрират едва около 3-5% от тях.

Много често наемодателите пък имат проблеми при плащането на сметките от страна на наемателите, допълни още той.

Предходният председател на сдружението Ирена Перфанова заяви, че ежедневно се повишава броят на имотите, които се отдават у нас чрез пларформата Airbnb.

“Все повече българи днес купуват имот с цел отдаването му чрез краткосрочен наем“, каза още тя.

Днес в София има 2400 обяви, но е факт, че все повече хора купуват 2, 3 или дори 4-о жилище, което да се отдава под наем. Повишеното предлагане обаче се очаква да свали цените в бъдеще, предупредиха експерти.

МОЯТ ГРАД, МОЯТ ДОМ, МОЯТ БИЗНЕС е съвместна инициатива на Национално сдружение Недвижими имоти, Икономическата комисия за Европа на ООН - UNECE и Програмата на ООН за населените места UN-Habitat, подкрепена от Министерството на регионалното развитие и благоустройство и с институционалното участие на Министерство на енергетиката, АУЕР, Световната банка, АГКК, Агенцията по вписванията и Нотариалната камара, Камарата на строителите в България, Камарата на архитектите в България, Българската фасилити мениджмънт асоциация, Националната асоциация на строителните предприемачи, Камарата на независимите оценители, Българския съвет за устойчиво развитие, ЕнЕфект, Habitat for Humanity, Housing Europе.