Поверителността на Вашите данни е важна за нас и затова искаме да Ви информираме за правата Ви съгласно Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679) в сила от 25.05.2018 и употребата на „бисквитки“ от нашата страница. Научете повече за нашите Общи условия за ползване, Политиката ни за „бисквитки“ и Политиката за лични данни. Прочетох и разбрах
Ние сме мотивирани да Ви направим лидери, защото осъзнаваме, че чрез Вас ще станем по-силни!
Професионални консултантски услуги, резултат от дългогодишен опит и установени традиции. Създаване и реализиране на концепции за големи проекти, управление и цялостно маркетиране.
Eкспертни оценки и професионално управление на различни типове недвижима собственост, благодарение на задълбоченото познаване на пазара и своята независимост.
Варненци избягват сделки с имоти „на зелено“

Пазарът е добър, предвидим, с добро предлагане и със значително по-дисциплинирани купувачи, смята експертът Добромир Ганев.

Варна е един от най-големите студентски центрове в България и традиционно се наемат жилищни имоти от студенти и пазарът е активен. Що се отнася до покупко-продажбите, основно се търсят имоти с една и две спални, по-рядко с три. Приоритет за купувачите са новото строителство и завършените обекти. Това заяви в сутрешния блок на тв „Черно море“ Добромир Ганев, председател на Националното сдружение „Недвижими имоти“.

„Варненци са по-хладни и по-пресметливи в отношението си към покупките „на зелено“, докато в София този процес е по-видим. На пазара във Варна през първото шестмесечие на настоящата година има общо над 500 – 600 хил. кв.м. РЗП издадени разрешителни плюс започнато ново строителство, което е сериозна цифра. Една част от тези проекти вероятно разчитат на продажби „на зелено“. Пазарът е стабилен от гледна точка на равновесие между търсене и предлагане, строителната активност е висока, проектите са хубави, официалните данни не показват повече от 3 - 4 % ръст на цените. Данните показват също, че новото строителство има по-ниски стойности от старото. Пазарът е добър, предвидим, с добро предлагане и със значително по-дисциплинирани купувачи и от развиващ се превръща в зрял“, каза той.

За тригодишен период от време София бележи ръст с около 30%, Варна, и Пловдив с 23 -25%, което е в рамките на 7-8% средногодишен ръст.


МАРИАНА СТОЙКОВА

ИВАН БАРБОВ


Вижте цялото интервю с Добромир Ганев, председател на Националното сдружение „Недвижими имоти“:

youtu.be/cv4pC8yC8Lk