Ние сме мотивирани да Ви направим лидери, защото осъзнаваме, че чрез Вас ще станем по-силни!
Професионални консултантски услуги, резултат от дългогодишен опит и установени традиции. Създаване и реализиране на концепции за големи проекти, управление и цялостно маркетиране.
Eкспертни оценки и професионално управление на различни типове недвижима собственост, благодарение на задълбоченото познаване на пазара и своята независимост.
 България е на трето място в Европейския съюз по ръст на цените на имотите, показват данните на Евростат.

Жилищата у нас са поскъпнали с близо 9% в края на 2016 г., се вижда от статистиката.

Цените в цяла Европа растат устойчиво от 3 години насам. Оказва се, че само в Унгария и в Латвия имотите са поскъпнали повече, отколкото в България. Икономисти изчисляват, че средно у нас, за да си купи дом, човек трябва в продължение на повече от 8 години да дава цялата си заплата само и единствено за това.

В София, където имотите са най-скъпи, за дом от 100 квадрата например трябва да се работи поне 138 месеца. Положението обаче не е най-тежко в столицата. Във Варна човек трябва да отдели 163 месечни заплати, или целия си доход за 13 години и половина.

Славена Стойкова и съпругът й търсят нов двустаен апартамент. Ще теглят кредит, защото им се струва невъзможно цялата заплата на единия от тях да отива само за жилището. За апартамент от 80 квадрата например при доход от 700 лева единият ще трябва да работи 16 години.

„Трудно е, но ние живеем под наем и за нас е по-добре да имаме собствено жилище. Наемът ни е 400 лв, евентуално за кредит бихме давали около 650-700 лв., което е голяма сума, но все пак жилището ще остане за нас”, обяснява Славена Стойкова.

Така жилищата във Варна държат високи цени за разлика от нивото на доходите.

За цялото предаване, моля посетете:


http://m.btvnovinite.bg/article/bulgaria/kade-v-balgarija-se-nalaga-da-rabotim-naj-dalgo-za-da-se-sdobiem-s-dom.html